vrijdag 16 maart 2007

Argentijnse keuken

Wat moet je verwachten bij de Argentijn? Wel, hij is een echte vleeseter. De Argentijn eet gemiddeld een 120 kilo vlees per jaar. Negentig procent van dat vlees wordt gegeten op de grill of op de barbecue. Het vlees wordt gezouten en soms een beetje gekruid, maar daat blijft het bij.

Bij het vlees wordt altijd sla geserveerd. (tomaten, radijsjes, ui en plakjes gekookt ei) Natuurlijk ontbreekt ook de chimichurri niet. Dit typisch Argentijnse pikante sausje wordt altijd bij het vlees geserveerd. Warme groenten worden in Argentinië beschouwd als een bijgerecht. Alleen de gepofte aardappel is vaak op het bord te vinden. Ook de patatas fritas zijn érg geliefd.

De Argentijn is ook dol op zoet. Het dessert is dus heel belangrijk. Enorme taarten, gebakjes, koeken en ijs wisselen elkaar af.

Niet slecht, right?

Het ontbijt in Argentië is echter al iets minder: toast met confituur en heel soms een croissantje. En liters en liters thee, of koffie. De hele dag door..

Meer info?

- JiLL-

Geen opmerkingen: